A fűtési idény a jogszabályoknak megfelelően szeptember 15-től május 15-ig tart.

A MIHŐ Kft. szeptember 15-től, a lakóközösségekkel kötött megállapodás alapján automatikusan elindítja a fűtésszolgáltatást, ha a napi átlagos külső középhőmérséklet 1 napon keresztül 10 °C fok alatt, vagy 3 egymást követő napon 12 °C fok alatt marad.

A MIHŐ Kft. május 15-től, a lakóközösségekkel kötött Megállapodás alapján automatikusan leállítja a fűtésszolgáltatást.

A lakóközösségek eltérhetnek az automatikus fűtésindítástól és leállítástól, ha az egy hőközponthoz tartozó összes társasházközösség írásban, a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül jelzi ezt a MIHŐ Kft. felé. Az intézmények szintén írásbeli kérelem alapján igényelhetik a fűtésindítását, illetve leállítását.

Letölthető megállapodás a pótfűtés beindításáról

Letölthető megállapodás a pótfűtés hőmérséklettől független beindításáról

A MIHŐ Kft. a fűtési időszakot követően előre tervezett karbantartási munkálatokat végez. 

Nyári karbantartással kapcsolatban az Ügyfeleknek is van teendője!

A korszerűsített épületek esetében a termosztatikus radiátorszelepeket a nyári időszakban ütközésig balra kell fordítani, teljesen nyitott állásba, és javasolt így hagyni a fűtés őszi beindításáig. Ezzel megnövelhetjük a szelep élettartamát, segíthetjük az épület vezetékeinek ürítését, töltését, légtelenítését. Az elzárt szelepek a nyári meleg hatására letapadhatnak, javításukat vagy cseréjüket szakcégek, szakemberek térítés ellenében végzik.

A lakóközösség tulajdonában lévő fűtési rendszerek karbantartását – például radiátorcserét, vagy szelepcserét – május 15 és szeptember 15 között ajánlott elvégezni, melyhez a hőszolgáltató és a közös képviselő előzetes hozzájárulása szükséges.

A radiátorcsere eljárásának menete