2024. 05. 03., p – 12:07

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében 2024. május 6-tól távfűtési vezetéképítési munkák kezdődnek a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak és a Sályi utcai játszótér környezetében.

2023. nyarán elkészült a sugaras elrendezésű avasi gerincvezeték hálózat keleti és nyugati oldalának összekötése, 2024-ben pedig egy újabb 270 méteres szakasz kerül kiépítésre a nyugati gerincvezeték és a Miskolctapolcai gerincvezeték között. A vezetékhálózatok összekötésével növelhető a szolgáltatás biztonsága, ugyanis a hőenergia betáplálása két irányból is biztosítottá válik, ennek köszönhetően egy esetleges meghibásodás esetén a jelenleginél kisebb szakasz kizárásával és megkerülésével biztosítható lesz a terület ellátása.

A Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között forgalomkorlátozás várható. A tervek szerint augusztus közepéig tartó munka eredményeként új, korszerű és energiatakarékosabb, közvetlenül földbe fektethető, előreszigetelt acél csővezeték kerül beépítésre az Avasi lakótelep szolgáltatás üzembiztonságának növelése érdekében

Az építés miatt előreláthatólag 2024. május 13-tól 2024. május 31-ig a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között az úttest lezárásra kerül. Továbbá 2 db Sályi utcai parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges a kivitelezés lebonyolításához.

A munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően a lehető leghamarabb, ha kell szakaszosan is helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó.

A vezeték építés munkálatai a melegvíz-ellátást nem akadályozzák.

A vezetékcsere munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves megértését és türelmét kérjük.